https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartbronkhorst.nl/offerte-aanvragen/

Anonimiseren van vermogen

Anonimiseren van uw vermogen

Wilt u ook dat uw vermogen minder zichtbaar is? Dan is een anonimisering misschien iets voor u!

Vermogen steeds beter zichtbaar

Maakt u zich ook zorgen over het feit dat steeds meer informatie via het internet te vinden is? Niet alleen via social media, maar ook uit andere bronnen is het nodige te halen, waaronder informatie over uw vermogen.

Denk hierbij aan de Kamer van Koophandel en het Kadaster. De redactie van de Quote 500 maakt maar al te graag gebruik van deze informatie, evenals uw concurrenten en in sommige gevallen zelfs criminelen die hiervan misbruik willen maken.

Voor veel mensen is dit een reden om hun vermogen enigszins onzichtbaar te laten zijn. We noemen dit ook wel anonimisering. Er zijn diverse vormen van anonimisering.

Voorbeeld van anonimisering: de open commanditaire vennootschap

Een ondernemer wil meestal niet dat overtollig vermogen openbaar te zien is in de balans die zijn BV moet publiceren. Hij kan ervoor kiezen om dividend uit te keren. In dat geval is zijn vermogen niet meer openbaar te zien; hij betaalt dan wel in box 3 inkomstenbelasting over zijn beleggingen/banktegoeden. Doordat die belasting berekend wordt op basis van een forfaitair rendement en het huidige rendement vaak zeer laag is, kan dit tot gevolg hebben dat hij meer belasting betaalt dan hij aan rendement heeft.

Door een open commanditaire vennootschap op te richten die de aandelen houdt, kan hij overtollig vermogen minder zichtbaar maken. De open commanditaire vennootschap valt onder de heffing van de vennootschapsbelasting. Deze belasting wordt betaald over het daadwerkelijk rendement. Het overbrengen van vermogen van de bv naar de open commanditaire vennootschap kan zonder afdracht van belastingen plaatsvinden. De open commanditaire vennootschap heeft geen verplichting om een balans of bestuursverslag te publiceren.

Brochure over anonimiseren van uw vermogen

Bekijk hier de brochure over Estate Planning en belastingadvies >>

Anonimiseren van vermogen

Uw vermogen anonimiseren? Blankhart en Bronkhorst Netwerk Notarissen is een Notariskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het structureren van de vermogensoverdracht en het daarbij besparen van belasting.

Notaris mr. B. Bronkhorst (Bas) is gespecialiseerd in het anonimiseren van uw vermogen. Naast jaren ervaring op het gebied van Estate Planning, heeft notaris Bronkhorst de EPN / Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond.

Gratis intakegesprek?

Als dank voor het gesprek, krijgt u van ons een prachtige fles wijn van “Chateau Le Clos du Notaire” cadeau mee naar huis!

Call Now Button