https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartbronkhorst.nl/offerte-aanvragen/

Familiestatuut opstellen

Familiebedrijven en een familiestatuut

Er zijn veel verschillende familiebedrijven, maar allemaal hebben ze te maken met drie systemen: het bedrijf, de aandeelhouders en de familie. Als we spreken over opvolging in het familiebedrijf, gaat het niet alleen om de opvolging in de leiding van het bedrijf of de overdracht van aandelen aan de volgende generatie. Er is ook nog sprake van opvolging binnen de familie. Deze opvolging laat zich zelden plannen en een overlijden van een pater familias heeft vaak grote impact op de dynamiek binnen de familie. Wie neemt zijn rol over en wordt dit gedragen door de familie?

Familiebedrijf

Het is dan belangrijk om samen na te denken over vragen als: Wat zijn onze kernwaarden? Wat houdt ons bij elkaar als (aandeelhouders van een) familiebedrijf? Hoe brengen we onze kinderen de liefde voor het familiebedrijf bij? Welke rol zien we voor de aangetrouwde familieleden? Allemaal vragen waarop je gezamenlijk een gedragen antwoord moet vinden.

Opstellen familiestatuut

Het opstellen van een familiestatuut kan hierbij een belangrijke rol spelen. Een familiestatuut gaat niet alleen over dividendbeleid en aandeelhouderschap. Een familiestatuut gaat juist over de kernwaarden als familie, wat vinden we belangrijk en hoe gaan we met elkaar en het bedrijf om?

Brochure over familiestatuut opstellen

Bekijk hier de brochure over Estate Planning en belastingadvies >>

Een familiestatuut opstellen

Weten wat een familiestatuut voor uw bedrijf kan betekenen? Blankhart en Bronkhorst Netwerk Notarissen is een Notariskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in advisering aan ondernemers. Het opstellen van een familiestatuut is iets dat Blankhart & Bronkhorst voor u kan verzorgen.

Notaris mr. B. Bronkhorst (Bas) is gespecialiseerd in het opstellen van een familiestatuut. Naast jaren ervaring op het gebied van Estate Planning, heeft notaris Bronkhorst de EPN / Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond.

Gratis intakegesprek?

Als dank voor het gesprek, krijgt u van ons een prachtige fles wijn van “Chateau Le Clos du Notaire” cadeau mee naar huis!

Call Now Button