https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartbronkhorst.nl/offerte-aanvragen/

Schenking

Estate planning door middel van schenking

Schenking en schenkbelasting

Wat is een schenking?

Bij een schenking denk je in eerste instantie natuurlijk aan het geven van geld aan iemand. Maar ook in andere gevallen kan er sprake zijn van een schenking. Bijvoorbeeld als je iemand een huis verkoopt onder de marktwaarde, of als je iemand geld leent zonder daar rente voor te vragen. Voor de Belastingdienst is iets een schenking als jij iemand iets geeft waardoor die ander rijker wordt en jij armer en je ook de bedoeling hebt om die ander te bevoordelen.

Schenkbelasting, iedereen moet belasting betalen

Over een schenking die je ontvangt, moet je in principe schenkbelasting betalen. Hier zijn wel wat uitzonderingen op. De hoogte van de schenkbelasting, hangt af van wie je de schenking krijgt en van de hoogte van het bedrag. Als je een schenking van je partner of ouders krijgt, betaal je minder dan wanneer je van anderen een schenking ontvangt.
Ook zijn er verschillende vrijstellingen voor de schenkbelasting. De vrijstelling mag je aftrekken van het bedrag van de schenking. Als het geschonkene onder de vrijstelling blijft hoeft er zelfs helemaal geen schenkbelasting betaald te worden.

€.100.000,00 vrijstelling

Met ingang van het jaar 2017 kan er weer maximaal €.100.000,00 vrijgesteld worden geschonken voor de eigen woning. Het is toegestaan de vrijstelling verspreid over maximaal drie achtereenvolgende jaren te benutten.

Schenking doen met hulp van Estate Planning

Estateplanning staat voor advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens. Het doel ervan is om een opgebouwd vermogen juridisch (qua eigendom) en fiscaal zo verstandig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. De wet biedt mogelijkheden om maatregelen te treffen om de toekomstige nalatenschap zo klein mogelijk te maken en daarmee de totaal verschuldigde erfbelasting te beperken.
Een ingewikkelde materie waarbij u te maken krijgt met schenken, het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en het belastingrecht. Notariskantoor Blankhart & Bronkhorst Netwerk Notarissen kan u bijstaan om de te treffen regelingen perfect op elkaar aan te laten sluiten.

Brochure over schenkingen

Bekijk hier de brochure over Estate Planning en belastingadvies >>

Belasting besparen op uw schenking?

Blankhart en Bronkhorst Netwerk Notarissen is een Notariskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het structureren van de vermogensoverdracht en het daarbij besparen van belasting.

Notaris mr. B. Bronkhorst (Bas) is gespecialiseerd in het besparen van belasting bij schenkingen. Naast jaren ervaring op het gebied van Estate Planning, heeft notaris Bronkhorst de EPN / Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond.

Gratis intakegesprek?

Als dank voor het gesprek, krijgt u van ons een prachtige fles wijn van “Chateau Le Clos du Notaire” cadeau mee naar huis!

Call Now Button