https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartbronkhorst.nl/offerte-aanvragen/

Schenkingsplan

Meerdere redenen zijn denkbaar waarom u kunt overwegen om al tijdens leven vermogen aan uw naasten ten goede te laten komen. Zo is het mogelijk dat u de betreffende personen in staat wilt stellen om zelf vermogen op te bouwen of om bepaalde uitgaven te doen. Bij deze uitgaven kunt u denken aan het betalen van studiekosten of de financiering van een eigen woning. Ook is het mogelijk dat u vermogen wenst over te dragen om toekomstige erfbelasting te besparen. Hierbij is een schenkingsplan van groot belang.

Erfbelasting en vermogen

Toekomstige erfbelasting kan worden bespaard door al tijdens leven vermogen over te hevelen naar (veelal) de volgende generaties. Door optimaal gebruik te maken van de verschillende tarieven van de schenk- en erfbelasting, kan meer dan 10% en soms wel meer dan 20% aan belasting worden bespaard. Meer dan 10% en 20%, omdat over de toekomstige rendementen van het geschonken vermogen ook geen erfbelasting hoeft te worden betaald.
Het voordeel neemt verder toe indien (jaarlijks) gebruik wordt gemaakt van de vrijstellingen die de wet kent voor schenkingen. Ook zijn er eenmalige verhoogde vrijstellingen die je kunt benutten.

Brochure over Schenkingsplan

Bekijk hier de brochure over Estate Planning en belastingadvies >>

Besparen d.m.v. een schenkingsplan

Wilt u besparen bij de vermogensoverdracht dankzij een schenkingsplan? Blankhart en Bronkhorst Netwerk Notarissen is een Notariskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het besparen bij de vermogensoverdracht.

Notaris mr. B. Bronkhorst (Bas) is gespecialiseerd in het besparen van belasting. Naast jaren ervaring op het gebied van Estate Planning, heeft notaris Bronkhorst de EPN / Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond.

Gratis intakegesprek?

Als dank voor het gesprek, krijgt u van ons een prachtige fles wijn van “Chateau Le Clos du Notaire” cadeau!

Call Now Button