https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartenbronkhorstactueel.nl/offerte-aanvragen/
https://blankhartbronkhorst.nl/offerte-aanvragen/

Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht – ook wel estate planning – omvat de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen. Het is een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht. Doel is om het opgebouwde vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Hoe dat het beste kan, heeft alles te maken met schenk- en erfbelasting.

Grootte van de erfenis

Hoe groter uw erfenis, hoe meer belasting uw erfgenamen moeten betalen. Hoe voorkomt u dat? U kunt, zonder uw totale vermogen al te erg aan te tasten, uw toekomstige nalatenschap zodanig verlagen dat daarover zo min mogelijk erfbelasting hoeft te worden betaald. U krijgt in dat traject te maken met schenkbelasting, erfrecht, huwelijksvermogensrecht en fiscaal recht en met wezenlijke vragen zoals “moeten wij onze huwelijkse voorwaarden wijzigen of niet” en “is het verstandig om al tijdens ons leven vermogen over te dragen?” Hoe dan ook, de te treffen regelingen moeten naadloos op elkaar aansluiten om uw doel te bereiken. Zo’n plan, dat maken wij graag samen met u.

Estate Planning, bespaar op de vermogensoverdracht

Estate planning is een combinatie van testamenten, huwelijkse voorwaarden en een schenkingsplan. Daar komt van alles bij kijken: fiscale gevolgen, juridische gevolgen (regelingen), sociale gevolgen (familiesfeer) en emotionele gevolgen (bij u zelf). Dat vraagt om een gedegen afweging, waarin u alle voor- en nadelen tegen elkaar kunt afzetten.

Brochure over vermogensoverdracht

Bekijk hier de brochure over Estate Planning en belastingadvies >>

Besparen bij de vermogensoverdracht

Wilt u besparen bij de vermogensoverdracht? Blankhart en Bronkhorst Netwerk Notarissen is een Notariskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het structureren van de vermogensoverdracht en het daarbij besparen van belasting.

Notaris mr. B. Bronkhorst (Bas) is gespecialiseerd in vermogensoverdracht. Naast jaren ervaring op het gebied van Estate Planning, heeft notaris Bronkhorst de EPN / Grotius specialisatieopleiding Estate Planning afgerond.

Gratis intakegesprek?

Als dank voor het gesprek, krijgt u van ons een prachtige fles wijn van “Chateau Le Clos du Notaire” cadeau mee naar huis!

Call Now Button